MI GORDA BELLA Mi GORDA BELLA

Saturday

I'm crazy for this gurl by Evan and Jaron

 
Hey uols!! assalamualaikum and gud morning bebeh! what for breakfast? for me today i  start my morning with one mug hot milo with nestum, cool huh?  so sambil dok tunggu my laundry siap, dok godek-godek lagu, tertibe dok terscroll lagu ni! uishh demn nostalgic gila lagu ni.. my all time favorite. lagu ni femes masa tahun 2000, mase tu aku dajah 6 kot..masa time nak amik UPSR tu, aku kalut dok tgk drama Dawson CReek, on air kat tb 2 kot, nasib baik UPSR 3A, kalau x kena flying from dad,  kalau xsalah la..dulu kalau nak dgr lagu ni, kena tgk cite ni la, opening song dia, mana de mp3 or handphone canggih manggih mcm la ni. skg u type kat browser then u download, technology really make human job alot of easier rite? lagu ni sangat sweet, and ofcoslah lagu ni ditujukan kpd gurl macam kita-kita kan, dulu time kecik-kecik selalu berangan ala mat jenin.. if i married one day, i nak lagu ni played on my wedding day... thehehe :p ..why not rite? the lyric yang i merahkan tu so sweet and keren bangat lho. so xnak cite panjang2, u oll on youtube and dgr. feel the lyric man!

p/s:  still searching my other half, never give up, that the true spirit! *kesat ayaq mata
 
 
She rolls the window down
And she
Talks over the sound
Of the cars that pass us by
And I don't know why
But she's changed my mind

Would you look at her
She looks at me
She's got me thinking about her constantly
But she don't know how I feel
And as she carries on without a doubt
I wonder if she's figured out
I'm crazy for this girl
Yea im crazy for this girl

She was the one to hold me
The night
The sky fell down
And what was I thinking when
The world didn't end
Why didn't I know what I know now

Would you look at her
She looks at me
She's got me thinking about her constantly
But she don't know how I feel
And as she carries on without a doubt
I wonder if she's figured out
I'm crazy for this girl
Yea im crazy for this girl

Right now
Face to face
All my fears
Pushed aside
And right now
I'm ready to spend the rest of my life
With you



Would you look at her
She looks at me
She's got me thinking about her constantly
But she don't know how I feel
And as she carries on without a doubt
I wonder if she's figured out
I'm crazy for this girl
 
 
 
*maafkan i kalau ade scene comolot kt video ni...

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

MY DaYS IN Microbiology Lab!


hellu hellu im singing my blues `~~~~
Assalamualaikum dan good nite!.yebba yebba uols..korang watpe tu? malam jumaat macam ni mesti tengah layan mega movie kat TV3 tu kan? nak nak pulak malam ni ceta "fast and furios" memang ohsem la kan. aku pulak minggu ni tak balik kampung, sebab minggu depan nak cuti panjang. yelah 4hb tu aku ade exam speaking MUET! GRRR! SANGAT TAK OHSEM.and aku telah apply cuti 3 hari bermula 3,4,5 haribulan, harap tuan supervisor dan doctor J TERIMA surat minta cuti aku tu...hehe. AMIN...

Bulan ni aku dah masuk lab paling notorious kat jabatan patology tu.iaitu lab mikrobiology, bermula dengan lab tibi for 3 days dan lab serology for 3 days jugak, kt lab tibi sampel yang paling umum kat situ ofcoslah sputum aka kahak! eyewwwww isnt it? well as MLT, u kena tahan n kental jiwa beb, that how u deal with it..lab tibi ni antara lab yang paling senang nak contagious dorh! setakat 3 hari aku dok situ perbagai jenis kahak dah aku tgk, yang kahak berdarah, kahak bernanah and so on, memang meremang tengkuk!. kalau korang still dok pening-pening lalat, what the fish is TB? tekan link ni!--->https://en.wikipedia.org/wiki/Mycobacterium_tuberculosis dan start google. pastu bayangkan kahak yang melekit-lekit tu dan kale  hijau pekat tu korang kena amik dan smearkan atas slaid, urghhh demn! demn! ahaaa itulah ayat yang femes asyik dok berulang kali aku sebut dalam hati!

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRWGE_L04KYD66VDwcQMgL-dd17xqhW5aAhIOmAjca3xZ71xEwgDg
eyewwww rite?
hari-hari aku diserology pulak agak membosankan and sedikit rasa mcm..!@#$%65 koz ade staff yang sama umur dengan aku! dia dah staff,  aku still bergelar student! rasa mcm envy gilos babeng! tapi banyak benda aku dapat belajar masa aku disini, lab serology ni sampel dia mcm2, mostly serum la kita guna. staff pula xkedekut ilmu..jadi learning lesson tu mcm fun jer! thumb up k ... kt lab serology, ujian yang paling aku suka adalah,,,jeng jeng,UPT aka URINE PREGNANCY TEST, ala xpayah dah kot aku nak terang kat sini what the fish is UPT. bila dapat result positive jer.. aku rasa happy! macamlah aku kenal sapa pemilik sampel urine yang aku buat.

last but not least, starting from this week. aku kena rotate 11 section dalam BACTEC (stand for bacteria) kat bactec kita kan jumpa 101 nama bcteria yang keras lidah kak ton nak sebut contohnya staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa,dan salmonella..kiki 

ni jadual rotation setakat ni aku dah done di 2 section, blood dan bfmp ataw blood film malaria parasite, perghhh..best gila 2 section ni...time aku kat section blood la, aku busy terlampau mengalahkan staff dorh!,receive sampel, jawap kol doctor yang nak trace result, wat perwarnaan gram dan urus mesin bactec. dari 8pm till 5pm aku ke hulu kehilir wat kerja (eksyen workholic) tapi semua ini sangat OHSEMM beb!
dorang silap tulis nama aku *flip table  (T_T")               


P/s :  okeylah i tink cukuplah for now,  got to go .. so till then,  be safe and lovely alway.





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday

HEY hey....im back people :p

Assalamualaikum dan selamat malam, tudia agak bersawangkan belog omey-omey ni..cian dia..eeww okey back to normal, im was been super duper busy for the past 2 month, after presentation thesis and proced to praktikal..my life was turn like a roller coaster..PHEW!!.

WELL, as i said im was been like super duper crazy, and proudly said im going praktikal at hospital pulau pinang, yebba yebba... i LOVE penang, so it was a blessing i got to do my praktikal in penang. working hour here was same 8-5pm.. ..on the first day, i was in histopatology lab..and i LOVE the staff and there alot of i learn there, okey chop... i will upload a lot of picture...

P/S :  i miss blogging, and i hope i can write more and more after this..im sorry, actually there alot of story i wanna share but im running of time..see ya, lot of love

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday

GERAM

 
 
Assalamualaikum dan selamat malam korang, lama gila tak update sesuatu kat belog kan?, maklumlah busy sekarang ni,  sebenarnya sepanjang aku xupdate ape-ape kat belog ni bermacam-macam perkara menarik yang berlaku dalam hidup aku. Tapi perkara yang berlaku sebentar tadi membuatkan aku mahu berkongsi cerita dengan korang, korang mesti dengar cerita ni, nah aku belanja pop corn ngan air oren. pastu dok diam-diam sambil dgr aku cerita.

okey ceritanya bermula macam ni, korang tahukan status aku sekarang ni single? siapa yang selalu cium belog  aku tahu la episod aku tgh meroyan patah hati dulu, straight to the point selepas hari yang hitam (breakup day) tu. aku dah xcontact dah dengan ex boyfriend aku, pada masa kami berhibernasi., aku kumpul kekuatan dalaman yang maha susah nak lulus. selepas lulus dengan pangkat satu dan straight A'S.
tetiba hari ni telepone aku dok nyanyi *aisheteru (aku set lagu ni kat ex aku) berulang2 kali aku dengar. memula rasa macam seram sejuk ke, ishh macam mimpi pun ade. so aku jalan-jalan pelan2 (sebenarnya lari2 anak) terus serbu hendphone. TENGOK2 ADE 3 MISCALL erk!..ni memang kenyataan. apa kejadahnya dia kol ni..ish. masa tu mula hati rasa rindu yang teramat. sob ~ sob... (nak tisu).
 
sedang aku sibuk melayan perasaan. tetibe ,ai...ai..ai asheteru...bergegar tangan aku sat, uiii dia kol lagi..aku pun dalam dilema, nak angkat ke taknak ni. pastu tu aku terus tekan button received call.
 
aku : hello , assalamualaikum
ex :   wassalm. sihat?
aku : sihat... .... diam seribu bahasa
ex :   dah makan?
aku : dah (sambil kerut2 kening)
aku : hah nak apa? 
ex : rindu kat awak. (pastu terus off call)
aku :.....erkk......heloo..helllo
ex: tut tut tut tut............


pastu dia send mesg

awak, jaga diri baik2 k. rindu awak!



aiyarkk! geramnyalah..






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Followers









































 
Copyright © . All Right Reserved by Zatul Zaza Nisham